Productiedata
Aristoteles
Aristoteles
Vergroot

In vier losstaande lezingen ontdekken we hoe de vier grote klassieke filosofiescholen het verband tussen zelfkennis en het goede leven begrepen en vorm gaven. Wat was hun visie op het goede leven en welke technieken en inzichten boden ze aan om geluk te bereiken en vast te houden?Verder de vraag hoe we die inzichten in onze eigen ervaring kunnen herkennen en toepassen.

 

In deze lezing komt Aristoteles aan bod: “Vervulling vinden door goed te leven en goed te doen” We gaan na wat het verband is tussen geluk en deugdzaamheid volgens Aristoteles.

 

Voorkennis in de filosofie is niet nodig, wel debereidheid om mee te denken en te ervaren.

In vier losstaande lezingen ontdekken we hoe de viergrote klassieke filosofiescholen het verband tussen zelfkennis en het goedeleven begrepen en vorm gaven. Wat was hun visie op het goede leven en welketechnieken en inzichten boden ze aan om geluk te bereiken en vast te houden?Verder de vraag hoe we die inzichten in onze eigen ervaring kunnen herkennen entoepassen.

 

In deze lezing komt Aristoteles aan bod: “Vervullingvinden door goed te leven en goed te doen” We gaan na wat het verband is tussengeluk en deugdzaamheid volgens Aristoteles

 

Voorkennis in de filosofie is niet nodig, wel debereidheid om mee te denken en te ervaren.

Winkelmandje

Bewerk