Productiedata
GoYa Quartet
GoYa Quartet

Het GoYa Quartet Amsterdam werd in 2014 gevormd door Sylvia Huang, Mirelys Morgan Verdecia, Martina Forni en Honorine Schaeffer.
Deze vier jonge muzikanten uit respectievelijk België, Cuba, Italië en Frankrijk hebben elkaar gevonden in het orkest waarin ze spelen, het Koninklijk Concertgebouworkest, en hebben nauwe banden gesmeed op basis van muzikale affiniteit en diepe vriendschap.
Hun samenwerking heeft voor hen in zeer korte tijd geweldige kansen opgeleverd: het GoYa Quartet Amsterdam heeft al vele concerten gegeven in Nederland en België, waaronder in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam. In april 2016 gingen ze ook op hun eerste tournee door Letland, Estland en Litouwen.
Hun repertoire is zeer divers, variërend van Haydn en Schubert tot Ravel en Bartók. Bovendien speelt het ensemble graag incombinatie met andere instrumenten. In mei 2016 werd hun eerste CD uitgebracht, opgenomen in samenwerking met contrabassoonist Simon Van Holen, met muziek van Krommer, Olthuis en Français.

Na de prestigieuze Prix de Salon 2015 te hebben gewonnen, toegekend door het bedrijfsnetwerk van het Koninklijk Concertgebouworkest, kan het GoYa Quartet Amsterdam nu opnames maken van twee live uitvoeringen van alle Brahms en Schumann strijkkwartetten.

 

 

 

 

 

 

 

Winkelmandje

Bewerk