Productiedata
De aanzegster
De aanzegster

Zuidpool


In het Westerse theaterrepertoire zijn er nauwelijks vrouwenrollen die moeiteloos naast een rol als Hamlet, Oedipus of Oom Wanja kunnen staan. Zuidpool brengt daar verandering in en gaat in zee met grootmeester IljaLeonard Pfeijffer.
Hij schrijft een theatertekst over de opkomst en neergang van een beroemde actrice. Als slachtoffer van én voorvechtster tegen mannelijke onderdrukking verwerft zij op korte tijd een enorme heldenstatus. Ze wordt wereldwijd een voorbeeld voor andere vrouwen en zet een beweging in gang die in alle gelederen van de samenleving voelbaar is. Tot zij zelf dader blijkt te zijn…

“De aanzegster” is een hedendaagse tragedie waarin waarheid en fake-waarheid onherkenbaar door elkaar lopen in een strijd die via de media wordt gevoerd. Een strijd waarin beeldvorming krachtiger en fataler is dan feiten.

 

Jorgen Cassier regisseert een bijzondere acteursploeg: Sofie Decleir, Koen van Kaam, Robby Cleiren, Kenneth Cardon en Stijn Van Opstal. Topmuzikante Els Vandeweyer speelt live vibrafoon en percussie.

CREDITS

Met: Sofie Decleir, Robby Cleiren, Koen van Kaam, Stijn Van Opstal & Kenneth Cardon
Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer
Regie: Jorgen Cassier

Livemuziek: Els Vandeweyer
Kostuumontwerp: Andrea Kränzlin
Lichtontwerp: Harry Cole

Techniek: Eva Dermul & Wim De Clerck
Productie: Zuidpool

In coproductie met de Roovers

 
 

 

 

 

 

 

 

Winkelmandje

Bewerk