Literatuur

Open boek Grand Cru 2019 met Assita Kanko

Assita Kanko

Open Boek Grand Cru hoeven we niet meer voor te stellen. Ook dit seizoen gaat gastvrouw Greet Pluymers op zoek naar fijne heren of dames die een inkijk geven in hun boekenkast.

Een fijne literair culturele babbel waarbij de gast zijn of haar hart kan uitstorten over wat hem of haar op cultureel vlak bezig houdt en drijft. Ook muziek speelt een prominente rol.

De centrale gast mag zelf een muzikant voorstellen, of we verrassen je met onbekend talent.

Na iedere editie krijgt je van ons steeds het befaamde lijstje met al dat geserveerde lekkers, begeleid door een zondags aperitiefje.

Assita Kanko is politica (verkozen in Elsene), auteur en onderneemster. In 2018 heeft ze Polin opgericht om vrouwen over taal en partijgrenzen heen te verbinden en vooruit te helpen in de politiek. Ze is ook lid van de denktank Liberales en columniste voor De Standaard.
Eerder schreef ze Parce que tu es une fille. Histoire d’une vie excisée (Omdat je een meisje bent, verhaal van een besneden leven), waarin ze getuigde over vrouwenbesnijdenis en over de zoektocht naar vrijheid en geluk als vrouw. In oktober 2015, publiceerde ze haar tweede boek De tweede helft, tijd voor een nieuw feminisme bij Lannoo.

Waar & Wanneer

Stadsschouwburg Mechelen
Voldoende tickets beschikbaar
zondag, 03 februari
11:00