Productiedata
Tsjick
Tsjick

BRONKS & SKaGeN
Tsjick


De wereld is slecht, de mens is ook slecht. Vertrouw niemand en ga niet ommet vreemden. Dat is wat mijn ouders en mijn leerkrachten me hebben geleerd.Kijk naar het journaal of lees de krant: De mens is slecht. En misschien klopt hetook en is 99 procent effectief slecht. Maar is het dan toeval dat Tsjick en ikop onze reis bijna uitsluitend die éne procent zijn tegengekomen die nietslecht was?

Wolfgang Herrndorf

Maik en Tsjick zijnniet echt toonbeelden van maatschappelijk succes. Maik behoort tot dezogenaamde “betere sociale klasse”, maar wordt door zijn incompetente oudersemotioneel genegeerd. Tsjicks familie is allesbehalve succesvol geïntegreerd enbengelt ergens onderaan de sociale ladder. De twee veertienjarige, verwaarloosdejongens slaan de deur achter zich dicht: ze stelen een aftandse jeep en rijdenrichting zuiden. Zonder kaart of blikopener, maar met een duidelijkebestemming: Wallocheië.

‘Tsjick’ is eenroadmovie pur sang. Een verhaal vol spanning, hilarische vooroordelen, enbijtende humor.

Theatermakers Korneel Hamers (SKaGeN) en Mohamed Bari (o.a. Galafronie, ActionMalaise) baseren zich op het gelijknamige boek van Wolfgang Herrndorf. Het boekwordt gelauwerd voor zijn glasheldere stijl, humor en sterke dialogen.

De voorstellingspeelt in drie talen (Nederlands, Frans en Berbers) maar is voor iedereentoegankelijk en verstaanbaar

Van en met: Korneel Hamers,Mohamed Bari, Clara van den Broek
Video: AntoninDe Bemels
Scenografie en kostuums:Julia Weisbrich
Tekst naarde roman van Wolfgang Herrndorf en debewerking van Robert Koall (Rowohlt Theater Verlag)
Productieleiding: EllenDe  Naeyer 
Productie:SKaGeN & BRONKS
Met dank aanVillanella, DE Studio, La montagne magique

www.skagen.be
www.bronks.be

 

 

Winkelmandje

Bewerk