warm bad - Jazzlab 2.5
HENDRIK LASURE
Hendrik Lasure (SCHNTZL) is een van de jonge jazzwolven van het moment. Al snel nadat hij zijn eerste muzikale stapjes zette bleek dat er meer nodig was om zijn enorme honger te stillen. Een plaat van Dizzy Gillespie zorgde voor de overstap naar jazz.
Als 12-jarige liet hij zich opmerken tijdens de vaste jamsessies in De Werf, Brugge. Sindsdien evolueert hij zich in een rechte lijn richting het kruim van de Belgische jazz. Onder de naam warm bad verzamelt hij al het talent waarmee hij de laatste jaren in aanraking kwam. Een bron van onontgonnen potentieel en tegelijkertijd een synthese van zijn jonge carriere.
Met: Sam Comerford (sax), Vitja Pauwels (gitaar), Benjamin Sauzereau (gitaar), Marco Giongrandi (gitaar), Soet Kempeneer (bas), Casper Van De Velde (drums), Hendrik Lasure (piano)
i.s.m. kunstencentrum nona
Waar & Wanneer
Zeg ‘drummer, experiment en verbeelding’ en de naam Teun Verbruggen gaat over ieders tong. Sinds zijn afstuderen in 1999 is hij niet meer weg te slaan uit de top van de Belgische jazzscene.
Hij speelt of speelde samen met Jef Neve, Flat Earth Society, Mauro Pawlowski, Jozef Dumoulin, Uri Cain…
Met zijn typische frisse Teun-touch zoekt hij met dit gloednieuwe kwartet naar een gebalanceerd midden tussen respect voor de muzikale traditie en zijn eigen unieke taal. We horen invloeden weerklinken van Ornette Coleman, de IJslandse basgitarist en componist Skulli Sverisson en van pianist Keith Jarrett. Verbruggen laat zich hiervoor omringen door enkele topmuzikanten uit de jazzscene.
Met: Teun Verbruggen (drums), John Ruocco (klarinet, sax), Nicola Andrioli (piano) en Nathan Wouters (bas)
i.s.m. kunstencentrum nona
JAZZ XS
AdHd’s groepsnaam (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) zou wat verwarring kunnen scheppen gezien het hypnotiserende effect van hun muziek.
De songs die ze maken, hebben alleszins een therapeutisch effect op henzelf. Zoals bij een vulkaan concentreert de energie van hun muziek zich eerst diep vanbinnen om dan in alle intensiteit en kracht uit te barsten. Zowel op hun albums als live speelt AdHd met deze uitbarstende energie.
De IJslanders weerleggen hun roots in jazz niet. Improvisatie en spontane interactie vormen belangrijke componenten. Wonen in een land dat slechts 300.000 zielen telt, vraagt om een grote veelzijdigheid van musici, ze moeten van vele muzikale markten thuis zijn. Die muzikale veelzijdigheid en flexibiliteit inspireert en hoor je in hun composities en improvisaties.
STEPHAN GALLAND & (THE MYSTERY OF) KEM
In het oude Egypte duidt Kem op de kleur zwart en verwijst naar de donkere en vruchtbare aarde. Stephane Galland omringt zich met jonge, talentvolle en avontuurlijke Belgische muzikanten.
Hij laat zich ook bijstaan door de uit India afkomstige Ravi Kulur (speelde o.a. met Ravi Shankar) een van de prominentste hedendaagse fluitisten.
In zijn samenwerkingen stelt Stephane Galland de ontmoeting tussen culturen en de verrijking van de muzikale en de ritmische taal centraal.
Met (the Mystery of) KEM exploreert de drummer de wortels van het ritme op het kruispunt van alle muzikale tradities die hij leerde kennen en integreerde in zijn eigen muzikale taal.
Met: Stéphane Galland (Drums), Sylvain Debaisieux (sax), Bram De Looze (piano), Federico Stocchi (bas), Ravichandra Kulur (fluit)
i.s.m. kunstencentrum nona