Productiedata
Jazz Night 2020 Otomachine
Jazz Night 2020 Otomachine

‘Alles op zijn tijd’, moet Frank Deruytter gedacht hebben... Maar na een parcours van meer dan 20 jaar in allerlei eigen bands en omzwervingen als 'sideman' op Belgische en internationale podia was de tijd rijp om zijn ultieme droom waar te maken: Otomachine. Lees minder

Inspiratie vond hij in de 'train de vie' van zijn eigen vader, die met weinig middelen altijd wel ergens een reden ziet om feest te vieren en daarmee andere mensen al hun zorgen doet vergeten. Of hoe de grootste ontroering schuilgaat achter schijnbaar alledaagse dingen.Die onvoorwaardelijke liefde en energie is de drijfveer voor Otomachine.

Samen met arrangeurs Dieter Limbourg en Lode Mertens richtte Frank Deruytter dit 15-koppig monster op. Het plan kreeg concreet vorm op een terras aan het Noordstation. De rangen werden aangevuld met hun favoriete spelers, de juiste man op de juiste plaats. Otomachine is geen bigband, geen jazzorchestra, wél een uitgebreide ritmesectie met negen blazers en de tomeloze energie van Frank Deruytter vooraan. Otomachine speelt enkel eigen repertoire. Invloeden van Funkadelic of George Clinton zijn bij de frontman nooit veraf, maar hier waart ook de ziel van Frank Zappa rond! En Les Mc Cann of Isaac Hayes. Ze gaan zich te buiten aan de vrijheid die eigen is aan de jazz, flirten met pop en kruiden hun muzikale gekte met ironie en humor.

Winkelmandje

Bewerk